Николай Рашков: Честит 29 май, празник на любимия ни град!

Публикувано на ср, 29 май 2024
129 четения

Уважаеми съграждани,

Драги гости на Горна Оряховица,

Честит 29 май, празник на любимия ни град!

Уважаеми съграждани,
Драги гости на Горна Оряховица,
Честит 29 май, празник на любимия ни град!

Горна Оряховица не е обикновено място – за мен това е кауза!
Мислите ми са обърнати към бъдещето, което искам да е по-уредено, добро и спокойно за всички, но също и към миналото – като коректив, пример и дълг.

Георги Измирлиев – Македончето и всички наши прогресивни, смели и свободолюбиви предци са издълбали в живата тъкан на горнооряховската история незаличимата линия на героизма! Този белег от свидните жертви е болезнен и днес. Но го носим с гордост!

Гордеем се с храбрите мъже и жени от Априлската епопея в Първи революционен окръг, с център Горна Оряховица. Славим имената им с почитание и синовна обич.

Като техни наследници, ние нямаме право да бъдем нищо по-малко от доблестни хора! Днес, когато героизмът има различни измерения, сме задължени пред паметта на предците – да бъдем почтени, да работим здраво, да влагаме лични усилия в полза на общността. Не на думи, а на дела!

Нека всички, които милеем за Горна Оряховица, да почитаме и пазим общото като свое, да го развиваме и надграждаме! Да живеем така, че на свой ред да добавим ценности в съкровищницата на горнооряховското битие, която внуците ни ще поемат от нас.

На всички жители и на приятелите на Горна Оряховица от сърце пожелавам здраве, благополучие и все повече поводи за радост!

Честит празник и на многая лета!

С уважение:

Николай Рашков, кмет на Община Горна Оряховица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново