Чат приложението към Националната телефонна линия за деца помага на ученици в беда

Публикувано на пн, 11 Дек. 2023
47 четения

Ученици от 7 до 10 клас от Свищов и Велико Търново дискутираха с експертите от Държавната агенция за закрила на детето Гинка Шуклева и Георги Иванов полезността и дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111 с акцент върху чат приложението към нея.
Националната телефонна линия за деца 116 111 на агенцията за закрила на детето е на разположение на децата и възрастните, които полагат грижи за тях 24 часа, седем дни в седмицата, анонимно и безплатно. Чат приложението към момента е активно всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 ч., и е достъпно през официалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg., обясниха представителите на ДАЗД по време на среша с учениците от Професионална държавна търговска гимназия “Димитър Хадживасилев” в гр. Свищов.
С учениците от Профилирана хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” и Профилирана езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново експертите на Държавната агенция за закрила на детето дискутираха колко е важно децата да могат да говорят и да бъдат чути, когато нещо ги тревожи. На първо място винаги трябва да споделят със семейството си, с учителите ви, но ако се почувстват объркани и търсят подкрепа на момента, на разположение е Националната телефонна линия 116 111 и чат приложението към нея, допълниха представителите на ДАЗД.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново