Чаша вода по 1 лв. разбуни духовете в Свищов

Публикувано на пн, 26 февр. 2024
4110 четения

Чаша вода на дербито в Трета лига между „Академик“ и „Локомотив“ (ГО) струваше по 1 лев, което разбуни духовете в Свищов. Мачът бе със свободен вход и без билети, имаше близо 2000 души, което наложи мерки за охрана, с които в крайдунавския град не са свикнали, тъй като такава посещаемост не се помни от две десетилетия. Клубът предварително бе уведомил, че на бутилките с вода, които хората носят, ще се свалят капачките, за да не могат да бъдат хвърляни пълни по терена. Впоследствие охраната реши, че бутилки няма да се допускат, тъй като вода се предлага на стадиона, каквато е практиката по стадионите в Европа. Въпреки това при проверките имаше протести, най-вече от майките с деца, че им вземат бутилките.
“Взеха на децата шишетата с вода с обещанието че е осигурена безплатно вода и на края чаша вода – 1 левче. Айде честито,поне някой си напълни гушката”, коментираха по форумите недоволни зрители. „Това не е решение на клуба, а на охраната. Още ден преди мача хората бяха предупредени, че бутилките ще се взимат при проверката на чантите на входа. Водата вътре не е продавана от хора от клуба“, реагира президентът на „Академик“ Емил Перушанов, който платил 4500 лв. за охраната на мача.
Горещата полемика обаче продължи. „Срамно и пошло е хора, които се представят за фенове на „Академик“, да коментират това. Клубът, ако искаше да прави пари, щеше да си пусне нормалния вход от 3 лв. и по проста математика – ето ти 3 води. Абсолютно съм убеден, че никой за 90 минути няма да изпие 3 чаши с вода. Затова призовавам всички да бъдат на академичното ниво на отбора и да не се принизяват с такива коментари!“, реагира Пламен Александров – Бакеро в „Актуално Свищов“.
Родители контрираха, че не е проблем цената, а че за водата е трябвало да чакат на опашки от по над 50 души. „Не виждам нищо срамно, нито пошло, да коментирам създадената организация по отношение на водата. Моята гледна точка е на родител, който се притесняваше за малките си деца, оставени сами сред публиката, за да чака на опашка за вода с над 50 души. Никой не оспорва създадените мерките за сигурност! Но само на два метра зад мястото, където се продаваше вода, стои изградена чешмичка, която е без кран, който струва сигурно 10 лв. и повярвайте ми това не убягна на чакащите хора“, коментира Живко Павлов, като препоръчва занапред продажбата на вода да става на повече места.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново