Търсят шофьор и кондуктор за туристическото влакче

Публикувано на вт, 30 май 2023
3241 четения

Общинската агенция “Царевград Търнов” търси да назначи шофьор и кондуктор на туристическото влакче за летния туристически сезон. За шофьора на атракциона е необходимо да притежава шофьорска книжка с категория D + E. Предимство е наличието на удостоверение за професионална компетентност за извършване на превоз на пътници.
Изискванията към кандидатите за кондуктор са да владеят английски език, а допълнителни езикови умения се смятат за предимство. От общинската агенция за туризъм търсят да назначат и офис сътрудник. Той трябва да притежава отлична компютърна грамотност, да работи със социалните мрежи, да може да управлява и поддържа интернет страници.
Необходимо е отлично владеене на английски език, предимство е владеенето на втори чужд език. Изисква се също висше образование, макар да не е посочена конкретна специалност.
Туристическото влакче беше закупено през 2012 г. за сумата от 363 000 лв. по проект “Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, финансиран по ОП “Регионално развитие”. От 2013 до 2019 г. то функционира като е извършвало превоз при условията на проекта и по определен маршрут. Експлоатацията на атракциона бе преустановена през 2019 г. заради свлачището в района на църквата “Св. 40 мъченици” и наложилия се ремонт, довел до промяна в организацията на движение. След 2021 г. нормалната експлоатация пък е засегната заради реализацията на проекта за интегриран градски транспорт. На сесията на местния парламент през декември м. г. управителят на общинската агенция “Царевград Търнов” Борислав Йорданов заяви, че туристическото влакче е технически обслужено и се съхранява на охраняем паркинг, а при пускането му в експлоатация ще бъдат необходими допълнителни средства, за което е уведомена местната администрация. Такива явно са намерени, след като се планира пускането му за летния сезон.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново