Тънкостите на касаплъка показват в Елена на Празника на еленския бут

Публикувано на вт, 12 Ное. 2019
921 четения

Възрожденска Елена отново ще събере хиляди българи от близо и далеч за осмото издание на Празника на еленския бут, който тази година заради местните избори ще се проведе от 15-17 ноември, а не както по традиция в края на октомври.
Програмата на кулинарния фестивал ще започне в петък вечерта на площад “Христо Ботев” с концерта “Добре сте ни дошли”, в който ще се включат домакините от ТФК “Еленика” и КАНХ “Самодиви”. В събота, когато е същинският празник, събитията на площада започват в 10,30 часа. Тогава е официалното откриване на проявата, след което официални лица и гости ще се хванат на голямо търговско хоро, което ще разтресе мегдана. Програмата ще продължи с концерта на Берковската духова музика и Ива Давидова, които ще запеят и засвирят в 11,15 часа. След тях, от 13,30 часа, сцената ще завладеят изпълнителите от еленските и гостуващите самодейни състави.
По време на официалното откриване на празника в парка при Бакаловата къща от 10,30 часа ще започне възстановката “Тънкостите на касаплъка”, в която ще се включи Събин Ранков, един от най-ярките участници във второто издание на MasterChef у нас. Възстановката ще бъде съпроводена от кулинарна изложба и забавно състезание. Вечерта Елена ще бъде огласена от песните на Николай Славеев, който ще излезе на сцената на площад “Христо Ботев” заедно със своя бенд.
В неделния ден програмата ще продължи отново в парка при Бакаловата къща, където ще се готвят вкусни еленски гозби, а в центъра ще звучат песните на Сава Матеев и неговия оркестър.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново