СУ „Вела Благоева“ чества тържествено патронния си празник

Публикувано на вт, 30 апр. 2024
391 четения

Стотици ученици на СУ „Вела Благоева“  отбелязаха тържествено патронния празник на училището. Лошото време и дъждът промениха плановете за традиционното шествие по улиците на кв. „Бузлуджа“, което трябваше да се проведе за седма поредна година.

Празникът бе в сградата на самото училище, като започна с изпълнения на двора от музикантите от Градския духов оркестър на Велико Търново.

„За мен е чест за 15-и път да приветствам СУ „Вела Благоева“ с нашия патронен празник! Планът ни беше за седми път да направим нашето красиво шествие из квартала, но времето бе причина да го отменим. През следващата 2025 г. училището ни ще навърши 40 години, със сигурност празникът ни тогава ще бъде в най-голямата зала в театъра и отсега призовавам клубовете по изкуства да започнат подготовката. Честит празник!“, заяви в словото си директорът Ангел Янчев.

Гост на проявата беше народният представител Станислав Стоянов, който поздрави учениците и учителите. „Знам, че вие всички знаете „Мила Родино, „Върви народе възродени“, моята мисия е България да пребъде. Но България има нужда от млади българи, които я обичат и я носят в сърцето си. Да живее България“, каза пред възпитаниците на училището Станислав Стоянов.

Празничната програма бе с участието на децата от клубовете за занимания по интереси. Изявяваха се две вокални групи – на по-големите ученици и на малките, които за пръв път излизат на сцена. По време на празника бяха връчени и грамотите на учениците, които са се представили най-добре в олимпиадата по религия, която се провежда в училището за четвърта поредна година. В празничния ден бяха обявени и резултатите от националния училищен конкурс по история и философия „Заедно можем всичко“.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново