СУ „Георги Измирлиев“ отбелязва патронния си празник с богата онлайн програма

Публикувано на вт, 21 Апр. 2020
277 четения

Горнооряховското СУ „Георги Измирлиев“ отбелязва патронния си празник с богата онлайн програма. Виртуалните тържества започнаха днес и ще продължат до 24 април.

Празничните дни включват традиционния концерт на учениците от литературен клуб „Ние, четящите и творящите“. Част от него е и музикалният поздрав от “Джуниър Бенд” при СУ “Емилиян Станев” – В. Търново. Учениците, мотивирани от учителите си, представят извадки от своите есета, включени в литературния конкурс “Поглед към бъдещето”, организиран по повод патронния празник. Сред публикуваните текстове са  също стихотворения, посветени на училището, обръщения и рецитации. Организаторите предлагат и виртуално посещение на годишната ученическа изложба “Моето училище празнува”. Вокална група “Нота Фреш” се представя с „Моята песен днес“, а част от талантливите  ученици  отправят концертен поздрав чрез “ТИК ТОК ШОУ”. Презентации, викторини, литературни четения, рецитали, както и третото по ред изложение “Моят домашен любимец” допълват празничната програма на училището. Изненада за всички ще бъде представянето на новия видео клип, посветен на 161-та годишнина на горнооряховското школо.

„Ситуацията ни постави пред поредното ново предизвикателство – да празнуваме патронния си празник онлайн. Сега ни се струва някак объркано, несвойствено, не дотам истинско. Но бъдете убедени, че един ден този спомен ще бъде светъл пример за обединени усилия. Ще ни напомня също така, че никой не може да промени предначертаното добро или зло, но може да смекчи с благородство, постоянство и отзивчиво сърце ударите на делника, за да изпитаме отново насладата от тържествените дни“, посочи в празничното си обръщение Криси Аврамова, директор на училището.

Всички желаещи могат да станат съпричастни на тържествата чрез официалният сайт на училището,  фейсбук страницата и YouTube-канала на СУ “Г. Измирлиев”, увериха организаторите на празника.

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново