Стражица празнува на 15 август

Публикувано на вт, 15 авг. 2023
693 четения

Стражица празнува 54-годишнина от обявяването на населеното място за град. Тържествата започнаха в храма „Рождество Богородично“ със света литургия, отслужена от йеромонах Димитрий. По-късно се проведе тържествената сесия на Общински съвет – Стражица, а в 11.00 ч. започна церемонията по вдигане знамената на Република България, Европейския съюз и град Стражица на централния площад пред паметника „Майка“.
Тази година с почетни звания бяха удостоени Симеон Караколев, Серги Сергиев, Радка Узунова, Росица и Николай Милеви и местната театрална трупа „Рачко Ябанджиев” .
С поздрав към жителите и гостите на града се обърна кметът Йордан Цонев.
„Бъдещето на нашия град зависи от личния принос на всеки гражданин, от нашата ангажираност, от чувството ни за отговорност и желанието да продължим да работим Стражица да става все по-добро място за живеене на хората. Днес на нашия празник нека се почувстваме по-единни, обединени от общата ни цел бъдещето на нашия град и развитието на нашата община. Обединява ни отговорността, че сме длъжни да съградим достойно бъдеще за децата си“, подчерта градоначалникът.
Празникът уважиха още народният представител от областта Димитър Николов, областният управител Ивайло Здравков, кметове, председатели на общински съвети, представители на институции и граждани.
Молебен за здраве отслужи Великотърновския митрополит Григорий, а малките възпитаници от детските градини зарадваха гостите с изпълненията си.

сн. Областна управа – В. Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново