Стипендии за таланти от Младежкия дом предлага председателят на ОбС Венцислав Спирдонов

Публикувано на пт, 30 Ное. 2018
241 четения

Учредяване на стипендии за талантливи деца, обучаващи се в Младежкия дом във Велико Търново, предлага председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Той представи идеята си по време на заседанието на местния парламент, на което бяха гласувани новите цени в Младежкия дом. Стипендиите ще бъдат в размера на таксата, която заплащат родителите на детето, като по този начин обучението му ще е безплатно. Стипендиантите ще бъдат определени от специална група, в която ще участват общински съветници и общественици, уточни Венцислав Спирдонов.
На заседанието местният парламент прие новите цени за обучение в Младежкия дом. Таксата за детската музикална школа вече е 40 лв. при месечен норматив от 8 часа. По 30 лв. ще заплащат родителите на децата за 6 часа занимания месечно, 20 лв. за 4 часа и 15 лв. за 3 часа. В групите по керамика, изобразително изкуство, вокалните групи и солфеж цената е 30 лв. за 8-часово обучение месечно, 23 лв. за 6 часа, 15 лв. за 4 и 12 лв. за 3 часа. При индивидуалното обучение по танци за групи до 5 деца таксата е 48 лв. за 8-часов норматив и 36 лв. за 6 часа. Груповото обучение по танци е 35 лв. за 8 часа, 26 лв. за 6 часа, 18 лв. за 4 и 13 лв. за 3 часа. Таксата за театралната школа е 20 лв. Според гласуваните промени преференции ще има за децата сираци и полусираци, които няма да заплащат такса за една форма на обучение, а ако изберат втора, могат да се възползват от 50% отстъпка от стойността на услугата.

При обучение на две деца от едно семейство в една форма на обучение, се заплащат 50 % от посочените цени на услуги за всяко дете, като трето и всяко следващо дете се освобождават от заплащане.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново