STEM подхода в обучението обсъдиха педагози във ВТУ

Публикувано на вт, 28 Ное. 2023
94 четения

Над 40 участници събра научно-педагогически форум, посветен на STEM подхода в процеса на обучението, който се проведе в Педагогическия факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. В него се включиха учители и директори на училища от областите В. Търново и Бургас, в които вече има изградени STEM центрове. Те представиха пред аудиторията добри практики за прилагане на STEM подхода във всички степени на образование. Докторанти от катедра “Педагогика”, част от които членове на клуб “Млад изследовател”, взеха участие с презентации и доклади, за да представят своите научноизследователски постижения. По време на срещата бяха обсъдени и актуални въпроси, свързани с новата образователна парадигма, разказаха от Педагогическия факултет на ВТУ, като допълниха, че форумът се е провел в присъствена и онлайн форма. В събитието взеха участие и университетски преподаватели.
Проф. д-р Маринела Михова, декан на Педагогическия факултет на ВТУ, откри форума, като отправи приветствие към всички участници, а специален поздрав поднесе и зам.-деканът доц. д-р Мариела Тодорова-Колева. На срещата на педагозите гостуваха: проф. д-р Найден Шиваров, директор на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката, Кина Андреева, главен редактор на издателство “Просвета”, София, Станислав Христов, мениджър в “Бизнес развитие”, Център за творческо обучение, Радостина Уагбое, ръководител на #DreamSpace център за България, посочиха от ПФ на ВТУ.
Форумът се организира в рамките на проект “Изследване и прилагане на STEM подхода в средното образование – от “практиката към теорията” като част от професионалната подготовка на педагогическите специалисти”, който се реализира от катедра “Педагогика” на ВТУ.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПФ на ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново