Старата столица домакинства среща за подобряване на социалния диалог

Публикувано на вт, 12 окт. 2021
53 четения

Велико Търново ще бъде домакин на среща за подобряване на социалния диалог. Тя ще се проведе на 12 октомври в централата на КНСБ в старата столица и е по проект “2019/101835 Отговорен социален диалог за достоен живот (Re-dial)”. Основната цел е подобряване на диалога и сътрудничеството чрез подпомагане укрепването на тристранния диалог. За целта се предвижда да бъдат осъществени 36 двустранни и 20 тристранни консултации на национално, регионално и местно ниво с пилотни региони София, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.
Партньори по проекта Re-dial са четири ключови национално представителни социални партньори – Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), Българска стопанска камара, Норвежката конфедерация на профсъюзите (LO) и Конфедерация на норвежките предприятия (NHO).
На срещата във Велико Търново ще присъстват Янина Унли – съветник в Международен отдел на LO, Ролф Негорд – директор колективно трудово договаряне в NHO, Юлия Симеонова – национален секретар на КНСБ, Мартин Стоянов – главен експерт по международни проекти в Центъра за управление на проекти на БСК, и доц. д-р Венета Христова – член на УС на БСК – Велико Търново, както и областният управител на Велико Търново Георги Гугучков и заместникът му Габриела Шилкова.
На форума ще бъдат представени добри практики в тристранното сътрудничество както в България, така и в Норвегия, възможностите за развитие и усъвършенстване, както и взаимодействието между страните при осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново