Стана ясен първият носител на приза „Почтеният човек“ в Елена

Публикувано на нд, 8 ян. 2023
883 четения

Лаборантката Таня Иванова стана първият носител на новоучредения приз „Почтеният човек“ на град Елена. Инициативата е на читалище „Напредък“ във възрожденското градче и има за цел да поднесе благодарност към хората, които с делата си мотивират и дават надежда на другите да вярват, че наоколо има красота и добрина. Идеята е тя да се провежда ежегодно, а в края на всяка календарна година обществото на Елена да избира на кого да връчи наградата.
Номинациите в дебютното издание на надпреварата бяха за десет личности, всяка от които със свое дело, безкористно и тихо е променила нечий живот, помогнала е на някого в беда, безвъзмездно е съградила нещо за обществото. Сред номинираните за наградата имаше учител, фармацевт, лаборант, библиотекар, психолог, винопроизводител, председател на читалище и др. Това бяха: Владислав Велев, Георги Боев, Димитринка Иванова, Иванка Линкова, Миглена Коларова, Рада Петрова, Радка Савова, Светла Иванова, Таня Иванова и Татяна Бонева.
„Искрено благодарим на всички, които направиха своите предложения и на добрите хора, които се съгласиха да се включат, защото както се изразихме „и за почтеност е необходимо съгласие да станеш част от публичната емоция на обществото“. Благодарим и на всички, които гласуваха, няма да скрием радостта си, че участвалите са над 1500 души – предали своята позитивна емоция – на страницата на Читалището и в кутията пред сградата“, посочиха от НЧ „Напредък“ в Елена.
Наградата на победителката и благодарствените грамоти на останалите номинирани бяха връчени на Новогодишния концерт, който се проведе в сградата на читалището. Той предостави на зрителите богата програма с участието на: децата от ДГ „Радост“, хор „Полифония“ с художествен ръководител Полина Михайлова, младежите от театрална студиа „Животвор“ с ръководител Ади Сербезов, танцова формация „Виктори“ с художествен ръководител Виктория Славчева и хореограф Кристина Славчева, вокална група „Незабравими мелодии“ с ръководител Румяна Тодорова и музикален съпровод Станьо Станев, мажорените състави към СУ „Иван Момчилов” с ръководител Виктория Славчева. За финал публиката се наслади на изпълненията на талантливите музиканти Атанас Шалаверов и Велизар Тодоров, посочиха от НЧ „Напредък“.
Николай ВЕНКОВ
сн: Община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново