Смърт на млад мъж доведе до напрежение пред болницата във Велико Търново

Публикувано на пт, 30 Дек. 2022
6699 четения

Смъртта на 31-годишния Димитър Маринов, починал след лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново, доведе до напрежение пред областната болница в старата столица. Днес неговите близки и приятели се събраха на протест пред лечебното заведение, искайки обяснения за случилото се, което според тях е резултат от допусната лекарска небрежност.

Димитър постъпва в отделението по инфекциозни болести на 12 декември с температура, болки в гърлото, отпадналост, липса на апетит, гадене и съмнения за ковид инфекция. След 7-дневно лечение с антивирусни препарати, вливания, антибиотици, антипиретици и витамини, на 20 декември Маринов е изписан с подобрено общото състояние и лабораторни показатели, пояснява д-р Галина Гарева – медицински директор на областната болница. На същата вечер той отново е докаран в болницата от екип на Спешна помощ в много влошено състояние – започнал да говори несвързано, появили се неволеви потрепвания, станал объркан. Последват 2 поредни гърча и след консултация с невролог и реаниматор е приет  в ОАИЛ в увредено общо състояние.

„Считаме, че се касае за вирусен енцефалит с неясна етиология, прекарана недиагностицирана КОВИД-19 инфекция. При постъпване в отделението състоянието на пациента е било с крайно лоша прогноза, независимо от провежданото лечение, което е в съответствие с действащите терапевтични алгоритми. Очакват се резултатите от аутопсия“, коментира още д-р Гарева и изказва съболезнования на близките от името на цялата болница

loading...
Пътни строежи - Велико Търново