След публикация в “Янтра ДНЕС” благодетелят Христо Атанасов дари 400 лв. за операция на незрящ мъж

Публикувано на ср, 18 Дек. 2019
4736 четения

400 лв. дари създателят на приюта в Леденик Христо Атанасов за операция на очите на 61-годишния мъж от Горна Оряховица, за който “Янтра ДНЕС” писа. Незрящият, който е с катаракта (перде) на двете очи, заради която не вижда и е напълно зависим от чужда помощ, е настанен в Център “Промяна” в железничарския град.
Христо Атанасов е занесъл лично парите в приюта. “Бяхме задели 500 лв., с които да посрещнем идващите празници по-добре, да сложим на трапезата повече неща, но в един момент си казах, че фризерът ни е пълен и 100 лв. ще ни стигнат за останалите разходи. И през моите ръце са минали такива хора, затова решихме 400 лв. да ги дарим за този човек. Дори и само с едното око да прогледне, пак е добре, то на една стая един прозорец ѝ стига”, сподели благодетелят.
20 сираци, бездомници и хора с различни проблеми живеят в неговия приют и имат всичко необходимо за своите нужди. Сред младежите има бездомни, сираци, полусираци, както и такива с разведени родители. Не е върнал никого до сега.
“Не всички имат желание да се борят с живота. Някой от тях ще останат около мен, докато съм жив, защото те не могат да се оправят сами. Има и такива, които не знаят да четат и да пишат”, сподели той.
През 2020 г. благодетелят на хората без дом си е поставил за задача да доизгради къщичката за двама души, която започна през тази година. Тя се намира в имота на Атанасов в Леденик и се състои от стая, кухненски бокс и санитарен възел с баня. Ако е рекъл Господ, ще я завърша и ще започна втора, заяви той.
Весела КЪНЧЕВА,
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново