Слагат “легнали полицаи” на главните улици във В. Търново

Публикувано на чт, 14 Мар. 2013
507 четения

Започна поставянето на “легналите полицаи” около учебните заведения и по най-натоварените с транспортен трафик и пешеходен поток улици във Велико Търново. Вчера първите изпъкнали неравности бяха възстановени на ул. “Краков”. Там съоръженията са най-дълги ­ по 12 метра, и бяха демонтирани през зимата, за да не бъдат повредени от снегопочистващата техника, обясни инж. Цанко Бояджиев, началник-отдел “Техническа инфраструктура” в Общината.
“Легнали полицаи” ще бъдат монтирани и на новоасфалтираната ул. “Бачо Киро” в района на полицията. За първи път изпъкнали неравности, ограничаващи скоростта на движение на автомобилите, ще има и на бул. “България” в района на Европейския информационен център, посочи инж. Бояджиев.
Наново ще бъдат монтирани неравностите на ул. “Георги Измирлиев” до Спортното училище, на ул. “Георги Живков” до детската площадка и на ул. “Иларион Драгостинов” до Старческия дом. Възстановяват се “легналите полицаи” на ул. “Оборище” до мола и на ул. “Мария Габровска” до детските заведения. Извън града “легнал полицай” ще бъде поставен и на асфалтовия път към Ксилифор преди детската площадка.
Правим преглед кои от елементите са годни, кои може да бъдат ремонтирани и най-вероятно ще се наложи да бъдат купени десетина метра от ограничителите за скоростта за около 2000 лева, посочи инж. Бояджиев.
По предписание на КАТ Общината е подменила 10 пътни знака, указващи пешеходна пътека в града. След направения оглед се оказа, че трябва да бъдат купени и монтирани още 20 знака, като всеки от тях с тръбата за поставянето му е за около 150 лева, посочи още инж. Бояджиев. При инспекцията се оказало, че доста от металните тръбите на пътните знаци по бул. “България” са откраднати.
Следващата седмица ще бъде направен нов оглед около детските и учебните заведения, за да се прецени къде още ще бъдат монтирани предпазни парапети на тротоара към пътното платно.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново