Синоптичката Натали Трифонова премина с абитуриентите по червения килим (снимки)

Публикувано на ср, 24 май 2023
11685 четения

Красивата великотърновка Натали Трифонова, позната като синоптик от телевизионния екран, премина с абитуриентите по червения килим в старата столица. Тя бе дама на един от завършващите СУ „Емилиян Станев“ и грееше с усмивката си сред дефилиращите зрелостници в центъра на града. Друго популярно лице от телевизионния екран – репортерът Марияна Трифонова също беше на бала, но за да изпрати сина си – абитуриент от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, който бе придружаван от своята сестра. Завършващите бяха посрещани от Даниел Панов, кмет на В. Търново, който награди най-заслужилите и подари на всеки своето послание.

„Нека винаги да носите силата и смелостта на царете Петър, Асен и Калоян. Учете се от мъдростта и дипломатичността на великия цар Иван Асен II. Вярвайте силно в Бога по примера на Св. Патриарх Евтимий. Гордейте се с българското слово, писменост и култура. Мечтайте и бъдете любознателни, четете повече и повече. Мъдростта на миналото ще ви помогне да бъдете все по-добри днес и успешни в бъдещето“, гласеше посланието на Панов, който посрещаше всички с усмивка, на директорите на училища подаряваше букети, а често се проявяваше и като кавалер, помагайки на абитуриентките с по-пощни рокли да изкачват стълбичките до сцената, където всички завършващи си правеха общи снимки за спомен.

Абитуриентите пристигаха на бала си със скъпи и лъскави коли, но имаше и такива, предпочели да дойдат с мотор. Някои кавалери и дами оправяха тоалетите на тези до себе си до последния момент, а други дори закъсняха, неуспели да се нагласят навреме. Роклите бяха предимно дълги и елегантни, в тъмни цветове, като същото беше и при костюмите, а тенденцията от минали години панталоните да са съчетани с бели маратонки все още беше в сила. Акцент тази година бяха модерните панталони с дължина 7/8, а имаше и по-смели тоалети, като например сако с къс ръкав.

Първи по червения килим преминаха представителите на Старопрестолната гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“, с директор Васил Василев и с класни ръководители: Цветомила Георгиева, Йорданка Калбанова и Даринка Стоянова. С пълно отличие 6,00 се дипломират: Никол Саламанова, Габриела Живкова и Тереза Баевска, които получиха лента „Отличник“ от кмета на В. Търново.

Следващи по червения килим дефилираха завършващите Гимназията по електроника „А. С. Попов”, с директор Нели Николова и класни ръководители Илияна Лазарова и Антоанета Андреева – Иванова. Между тях бяха и едни от най-изявените ученици на  гимназията: Кристиян Атанасов, Пламен Добрев, Владислав Петков и Александър Цветанов.

Представителите на СУ „Емилиян Станев“ бяха водени от своя директор Кина Котларска и класните ръководители: Галя Хаджиатанасова, Тихомир Лалов и Галя Георгиева. Ученици, отличени с национални и международни награди са: Данита Пламенова, Габриела Стоянова, Габриела Сакарска, Йоан Додунеков, Ива Пекова, Антония Вергилова и Маргарита Иванова. Отличници на випуска са: Боян Апостолов, който получи своята лента „Отличник“ от кмета Даниел Панов, Емил Георгиев, Жанет Георгиева, Симона Цокева, Тихомир Денчев, Петър Байчев, Деница Григорова, Герасим Пешев, Йоан Тодоров

Абитуриентите от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ дефилираха с директора на училището Павлин Витанов, а отличник на випуска е Ферхан Марков.

След тях погледите приковаха завършващите Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон”, водени от директора на училището Татяна Данчева и класните ръководители: Галина Йорданова, Бистра Стефанова, Мариана Маринова и Йорданка Бинева. Пълната отличничка на випуска е Преслава Дякова, а с отличен успех завършват още Денислава Рачева и Християна Петрова.

Представителите на Езикова гимназия „ Проф. д-р Асен Златаров”, с директор Смилена Тодорова, последни дефилираха по червения килим. Тази година училището има две носителки на най-престижното отличие на учебното заведение – Даница Христова, носител и на награда „24 май“ на Община В. Търново за тази година, и Ванеса Мюл, които получиха плакети „АУРА“ за отличен успех от целия курс на обучение и отлично представяне на престижни национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. 23-ма зрелостници бяха удостоени с почетни грамоти “Асен Златаров” за принос в издигането на авторитета на учебното заведение, проявили гражданска доблест, участвали в благотворителни и доброволчески инициативи и различни спортни прояви. 49 ученици придобиха международно призната езикова диплома по немски, френски и испански език. Абитуриентите бяха водени от класните си ръководители Ивелина Ангелова, Цветелина Балъкова, Снежана Козарекова, Ваня Рашкова и Венета Ботева. Ленти „Отличник“ от кмета на В. Търново получиха:Ванеса Мюл, Даница Христова, Димана Георгиева и Леонора Петкова.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново