Седмокласник разработи приложение за незрящи

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
565 четения

Денислав Христов от 7 “в” клас на СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица се класира на първо място в категория “Интерактивни проекти” на областния кръг на олимпиадата по Информационни технологии във В. Търново. Проектът му на тема “Хармония” е предназначен за ученици, учители и други потребители. Той е гласов стенд, приложение за незрящи, но може да се използва и от останалите хора. Разработени са модули за комуникация, отваряне на уеб сайтове, приложения и игри. С високия резултат, постигнат от Денислав, областната комисия допуска проекта му до национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии, информираха от СУ “Вичо Грънчаров”.
Отлично се представи и екипът от 6 “а” клас в училището – Елица Иванова и Даная Йорданова, който се класира на второ място на областния кръг на олимпиадата, в категория “Мултимедийни проекти”. Те разработиха Уеб сайт на тема “Занимания по интереси”.
Подготовката на учениците премина по Национална програма “Ученически олимпиади и състезания”, Модул 2 “Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” под ръководството на Ваня Христова – старши учител по информатика и ИТ, посочиха от горнооряховското училище.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Вичо Грънчаров”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново