Съюзът на учените във В. Търново посвещава годишната си конференция на Васил Левски

Публикувано на чт, 9 Ное. 2023
82 четения

Национална годишна научна конференция “Дни на науката 2023” ще се проведе във Велико Търново на 9 ноември от 13 ч. Тя се организира от Съюза на учените в старата столица и е посветена на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски – Дякон Игнатий.
Във форума с доклади ще участват представители от почти всички секции на великотърновския клон на Съюза на учените в България – история, икономика, медицина и други, както и техни колеги от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, НВУ “Васил Левски”, СУ “Св. Климент Охридски” и др. Ще се включат учени от БАН и филиалите му във Велико Търново, млади докторанти. Ще бъде представено и изданието с доклади от миналогодишното издание на форума “Дни на науката 2022”. Докладите от тазгодишната конференция ще бъдат включени в поредния том със същото заглавие, а новоприетите във великотърновския клон на Съюза на учените ще получат своите документи.
Форумът ще бъде открит от проф. Петко Ст. Петков, председател на великотърновския клон на СУБ и ще продължи с доц. д-р Марко Златев, гл. ас д-р Даниела Вичкова-Нушева, Иван Нурков, д-р Драгомир Йорданов, докторант Пепа Вълчанова, доц. д-р Ваня Цонкова, доц. д-р Илиян Матеев, д-р Николай Иванов, гл. ас. д-р Паскал Пиперков, гл. ас. д-р Димитър Димитров, Весела Георгиева, ас. Ивайло Джилянов и Десислава Ангелова.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново