Със 7 млн. лв. правят пътищата в Стражишко

Публикувано на нд, 1 апр. 2018
775 четения

Община Стражица подписа договор с ДФ „Земеделие” по мярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони за финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в Община Стражица”. Той е на стойност 6 987 747 лв.

Проектът обхваща два пътни участъка. Единият е отсечката Стражица – Бряговица – до разклона за село Върбица, която е с обща дължина 9,7 км. Другият е обхваща участъка от Виноград към Паисий до границата с община Горна Оряховица и е с дължина 1,5 км.

Предвижда се цялостна рехабилитация на пътните участъци, изграждане на трасе за полагане на широколентов интернет, а по участъка, преминаващ през Бряговица, ще се изградят тротоари от двете страни.

Кметът на Стражица Румен Павлов е получил уверението на инж. Петя Каразахова, директор на ОПУ- В. Търново, че до края на април ще бъдат запълнени всички дупки по пътищата в общината, а ако има финансиране ще се извършат и ремонти на най-нуждаещите се участъци.

Общината осъществява 2 проекта със собствени средства. Тяхната цел е да се повиши сигурността на гражданите и намаляване на престъпността. Единият е свързан с изграждане на интегрирана система за видеонаблюдение и охрана на територията на община Стражица Той включва поетапно изграждане на видеонаблюдение, център за събиране и обработка на информация, място за наблюдение и управление, изграждане на видеонаблюдение, обхващащо пътни входноизходни артерии, кръстовища, обществени сгради и терени, на стойност 405 424 лв. Другият проект „Доставка на светодиодни улични осветителни тела за обезпечаване потребностите на община Стражица“ е на стойност 496 681 лв.

Румен Павлов сподели, че община Стражица има подадени още 11 проекта, които са в процес на оценка. Те са за реконструкция и подмяна на водопроводни мрежи, рехабилитация на улици и пътища, приобщаване на уязвими групи, мерки за защита от наводнения и др.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново