Събират старо оборудване и опасни отпадъци в общините Велико Търново и Павликени

Публикувано на ср, 9 юни 2021
248 четения

В два поредни дни във Велико Търново ще се проведе поредната инициатива за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. На 9 юни – сряда, мобилният пункт ще бъде разположен в кв. “Картала” на паркинга на ул. “Стоян Михайловски”. На 10 юни – четвъртък, акцията ще е в кв. “Колю Фичето” на паркинга на ул. “Симеон Велики” срещу Mall Велико Търново. Работното време и в двата дни е от 10,00 до 16,00 ч. От Общината призовават гражданите да се включат в екоинициативата и да предадат в мобилните пунктове лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила. Ще се събират също излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, негодни за употреба батерии и акумулатори, както и стари автомобилни гуми.
Такава кампания ще се проведе и в община Павликени. Инициативата ще е от 21 юни до 25 юни, като непотребните вещи ще се събират на ул. “Поп Харитон” № 2А, а телефонът за контакт с фирмата е 0883 547 302 – Милен Белев.
Излезлите от употреба моторни превозни средства могат да бъдат предадени на площадката, срещу което гражданите ще получат адекватно заплащане и съответните документи за дерегистриране на автомобила, уточняват от Общината.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново