Събират на коледно тържество децата от приемните семейства в Павликени

Публикувано на пт, 16 Дек. 2022
141 четения

Коледно тържество за децата, настанени в приемни семейства, организира Община Павликени. Празникът ще се проведе на 21 декември от 10,30 ч. в салона на училище “Бачо Киро” в града, уточни кметът инж. Емануил Манолов. От няколко години градоначалникът посещава домовете на приемните семейства, за да зарадва децата с подаръци за Коледа. С този жест кметът засвидетелства уважение към хората, които са се посветили на мисията да бъдат приемни родители и да отглеждат деца, които поради различни причини не могат да бъдат със своите биологични родители.
Тази година по предложение на приемните семейства ще се проведе коледно тържество, на което малчуганите да се съберат и да се забавляват заедно. По традиция всяко дете ще получи подарък и лакомства. Подаръците са съобразени с възрастта на децата – учебни пособия, занимателни игри, играчки и др.
В община Павликени има 35 приемни семейства, които се грижат за общо 40 деца. В някои от тях има настанени по две и дори по три деца, тъй като братя и сестри не се разделят, уточниха от Общината.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново