С ваучери по проекта “Детска кухня” подкрепят семейства в Община Свищов

Публикувано на ср, 17 май 2023
86 четения

Семействата с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст в община Свищов ще бъдат подпомогнати с ваучери по проект “Детска кухня”. Това обявиха от Община Свищов. Помощта се предоставя под формата на ваучери и карти за детска кухня за малчугани, за които не е осигурено хранене по друг ред. В основната целева група за подпомагане попадат деца с увреждания на семейства без доходи или с ниски доходи, самотни родители с ниски доходи, както и приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца.
Подпомагането се предоставя на лицата въз основа на оценка на дохода, нивото на материално лишение и необходимостта от този вид подкрепа. Всички желаещи да се включат могат да посетят Дирекцията за социално подпомагане в Свищов и да попълнят декларация.
Община Свищов е партньор на Агенцията за социално подпомагане по проекта “Детска кухня”, който е финансиран по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. Проектът за осигуряване на ваучери започна през март тази година. Интерес за партньорство по проекта са заявили общо 53 общини, а предвиденият бюджет е в размер на 7,15 млн. лв.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново