С тържество възрастните хора в Козаревец отбелязаха годишнината от създаването на пенсионерския си клуб

Публикувано на вт, 21 Ное. 2023
63 четения

Възрастните хора от клуба на пенсионера “Здравец” в село Козаревец не пропуснаха да отбележат годишнина от съществуването на пенсионерската организация в селото. Клубът е учреден на една значима дата – Деня на народните будители, и макар с малко закъснение и този път активистите организираха ден за почит към първооснователите.
Първи ноември 1984 г. е датата на основаването, а първи председателстващ организацията е Христо Събев. Идеен поддръжник и спомоществовател в тази благородна инициатива става Елена Пенева. Тя има честта да открие като кмет на Козаревец обновената сграда и помага за оборудване и обзавеждане на клуба. Уредник в тези първи стъпки и активен организатор на всички прояви е Йорго Йоргов. Тази година се навършват 39 години от създаването на пенсионерския клуб в Козаревец и за тържеството, което всяка година си устройват, възрастните хора посрещнаха гости, върнаха се към скъпи спомени, припомниха си споделени мигове от предишни празници и участия в музикални форуми, веселиха се и разбира се, получиха подаръци и поздравления от дошлите да уважат рождения ден на клуба гости.
На тържеството подаръци поднесоха кметът на селото Красимира Колева, поздравления отправиха и общинските съветници д-р Ивелина Гецова и Даниела Арабаджиева, кръстницата на клуба Георгина Недева, както и приятели от други организации, дарители и бизнес партньори. Подарък, цветя и поздравителен адрес изпрати и новоизбраният общински кмет Васил Христов. Настоящият председател на клуб “Здравец” Дочка Габровска върна присъстващите назад в годините, разказа за възникването и развитието на клубната дейност, за трудностите и възходите, за сплотеността на организацията в общата идея да работят и прославят името на своето село и благодари за подкрепата и всеотдайността на членовете на организацията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново