С обществена поръчка търсят превозвачи на 10 извънградски линии

Публикувано на ср, 8 ян. 2014
534 четения

10 извънградски линии обяви чрез обществена поръчка от квотата си Община Велико Търново. Процедурата се организира за първи път след промените в законодателството. Досега изборът на превозвачи се правеше чрез конкурс, но след писма на прокуратурата за допуснати закононарушения линиите се обявяват по новата процедура.
Чрез ЗОП се търсят превозвачите, които да изпълняват курсовете от Велико Търново до Свищов, Габрово, Полски Тръмбеш, Пловдив, Плевен, Бургас и до Килифарево. За Свищов прогнозната стойност е 5850 лв. за петилетка. Пакетът за Габрово е заедно с маршрутното разписание за Керека и обедната линия за Свищов с разчет от 25 500 лв. за пет години. В едно са линиите до Полски Тръмбеш и Павликени за 12 865 лв. за прогнозния период. Превозвачът, който ще спечели за пет години линията В. Търново – Пловдив, може да оферира разход не повече от 14 460 лв. В един пакет са обединени линиите до Плевен и до Стара Загора и са оценени общо на 7950 лв. Бургаската линия е за 6250 лева. Десета позиция е един курс на отиване и връщане от Велико Търново до Килифарево с начален час от старата столица в 18,15 ч. и връщане обратно в 19 ч. За пет години линията е оценена на не повече от 5400 лв.
Към превозвачите се поставя условие автобусите им да са вървели по българските пътища не повече от 10 години. Отварянето на офертите ще е на 27 януари.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново