С концерт на Веселин Маринов откриват Летния театър в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 10 май 2023
8239 четения

Откриването на новия модерен Летен театър е акцентът в програмата на Община Горна Оряховица за Празника на града 29 май. Той е трети по големина в страната и разполага с 1875 места. “Такова съоръжение няма в Северна България. С този обект завършихме инвестиционната програма, а откриването му е емблематично събитие за нашия град”, заяви кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев. Градоначалникът увери, че Летният театър ще работи пълноценно и вече има много запитвания за изпълнители и шоу програми. Към съоръжението за удобство на посещаващите го хора има и 100 паркоместа.
С концерт на Веселин Маринов ще бъде открит театърът. Проявата е на 22 май от 19:00 ч., а входът е свободен. Програмата започва с местни изпълнители, предвидено е и специално видео, след което публиката ще може да се наслади на песните на обичания от всички певец. Ще има и втора вечер на откриването на Летния театър – на следващия ден 23 май пак от 19 ч. пък е концертът на ансамбъл “Българе”.
Богата културна програма са подготвили от Община Горна Оряховица за празничните дни, които ще продължат чак до края на месеца. Проявите продължават след празничното шествие на 24 май по случай Деня на българската азбука, просвета и култура, както и тържествената церемония по изпращането на абитуриентите, която е от 18 ч. на следващия ден.
От Горна Оряховица ще стартира националното турне “Coca Cola Voice”, като на 26 май от 18 ч. на площад Георги Измирлиев” ще се вихрят любимците на младото поколение Dara, Torino&Pashata, V:rgo и Emil TRF, Дара Екимова, Михаела Маринова и др. Следващият ден пък е посветен на рока, като от 19 ч. са концертите на рок групите Б.Т.Р., Steel Rider и Crossroad. Сутринта пък от 10:30 ч. е вече традиционният зумба фестивал.
Кулминацията от прояви е на самия празник на града 29 май. Той ще започне със Света литургия в храма “Успение на Света Богородица”, а от 13 ч. в ХГ “Недялко Каранешев” е изложбата на участниците в Международния пленер “Живописатира”. Вечерта е тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени Наградите “Горна Оряховица”. Номинации за почетен гражданин т.г. няма, съобщи инж. Добромир Добрев. В 18 ч. е ритуалът по издигане на знамето на града и празничното приветствие на кмета.
Популярни имена ще радват горнооряховчани и на празничния концерт същата вечер от 19 ч. на централния площад – Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, “Оренда”, Боро Първи, Молец и “Графити”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново