С концерт и голяма торта Мажоретен състав “Българче” отпразнува 5-ия си рожден ден

Публикувано на вт, 11 юни 2024
136 четения

С голям концерт на площад “Георги Измирлиев” в Г. Оряховица Мажоретен състав “Българче” отпразнува 5-ия си рожден ден. Ръководител на мажоретките е Розалия Нанкова. Съставът е създаден през 2019 г. като Клуб за занимания по интереси към ОУ “Иван Вазов”. И вече има две възрастови групи. В първата са “ветеранките”, с които Розалия Нанкова е направила първите стъпки. Малките са от 1 и 2 клас. В момента има 2 групи с общо 35 момичета от 7 до 12 г.
На мажоретките от “Българче” им предстои участие в Детския фестивал “Раховче” и така ще завършат творческия сезон. Но момичетата ще продължат да работят заедно със своя ръководител Розалия Нанкова и по време на лятната занималня в училище, ще учат елементи за новия творчески сезон, ще упражняват вече поставените танци, защото в края на август им предстои участие на Международния мажоретен фестивал “Златен помпон” в Албена.
На концерта по повод рождения ден на “Българче” танцуваха и малките мажоретки от ДГ “Здравец”, които са и бъдещата млада смяна на състава. В програмата взеха участие и музикантите от Духовия оркестър при Център за подкрепа за личностно развитие. В края на концерта директорът на ОУ “Иван Вазов” Иван Момъков благодари на всички за упорития труд и съдействието. Специални думи на благодарност имаше към Розалия Нанкова, както и към нейните момичета.
И както се полага на рожден ден, имаше и огромна тематична торта с мажоретки. След като свещичките бяха духнати, красивата торта беше разрязана на десетки парчета и излапана от малките мажоретки.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново