С благотворителен базар онкоболни отбелязаха годишнината на сдружението си

Публикувано на вт, 30 апр. 2024
86 четения

С благотворителен базар Сдружението на онкоболните в Горна Оряховица отбеляза 20-години от създаването на организацията. На откриването дойдоха много приятели и сподвижници на сдружението, представители на различни институции и организации и много граждани.
Базарът бе открит от заместник-кмета Петя Иванова. „Когато човек е изправен пред тежкото изпитание да се бори за най-ценното, той калява силата на своя дух. Днес имам честта и възможността да бъда сред тези хора и да споделя, че в дни като днешния осъзнаваме отново и отново, че единственият начин да се изправяме пред изпитанията е вярата в доброто и добротворството като начин на живот. Подобни дни ни обединяват и сплотяват, подсказват ни, че всички ние сме част от едно цяло и щом сме единни, доброто се мултиплицира“, каза пред присъстващите Петя Иванова.
Това е едно голямо изпитание и за болния и за хората около него, защото в борбата за запазване на живота участват всички, обърна се към представителите на сдружението и техните гости, председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов и пожела сили и вяра в нелеката битка за запазване на живота.
На щандовете на базара, подредени в центъра на града се предлагаха ръчно изработени сладки, сувенири, книги, картини.
Събраните средства ще бъдат разпределени за онкоболни във втора и трета ремисия, за изследване и рехабилитация на безработен студент и за информационна кампания, свързана с превенцията и профилактиката сред младите хора, сподели председателят на сдружението Мария Георгиева.
Специален поздрав в навечерието хубавите пролетни празници Лазаровден и Цветница отправиха малките лазарки от Вокална група „Звънче” към ОУ „Иван Вазов” и от филиал „Бодра смяна” на ДГ „Първи юни”. Поздрав имаше и от партньорите от организацията в Габрово.
Благотворителният базар се организира съвместно със сдружение „Човеколюбие“ и Българския антифашистки съюз в Горна Оряховица, подпомогнат и от доброволци от Младежкия червен кръст. Базарът се проведе под патронажа на кмета на Общината Николай Рашков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново