С 5,2 млн. лв. обновяват общежитието на ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров”

Публикувано на пн, 9 окт. 2023
499 четения

С 5,2 млн. лв. предстои да бъде обновено общежитието на ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров” в Г. Оряховица, след като беше одобрено проектното предложение за ремонт със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на проекта е да създаде по-добра образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене, самоподготовка и подобряване на образователните резултати на децата и учениците, които не живеят в Г. Оряховица. Реализирането на проекта ще окаже положително въздействие на 96 ученици, които са от други населени места и ползват базата на общежитието.
Ремонтните дейности предвиждат въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на всички стаи и помещения в сградата, като се пригодят санитарни помещения във всяка една от тях. Предвидено е още подмяна на отоплителната, ВиК и ел. инсталациите, внедряване на ВЕИ, изграждане на достъпна среда, доставка на обзавеждане и оборудване.
След изпълнение на мерките за енергийна ефективност, сградата на общежитието от енергиен клас “Е”, ще стане енергиен клас “А”. Предвижда се времетраенето на проекта да бъде 31 месеца, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново