Руслан Мъйнов ще участва в концерта “Да помогнем на Силвия”

Публикувано на чт, 18 ян. 2024
67 четения

Руслан Мъйнов и таланти от няколко школи в Г. Оряховица ще се включат в благотворителен концерт “Да помогнем на Силвия”, който ще се проведе на 7 февруари от 18 ч. в читалище “Напредък” в железничарския град. На входа на културната институция ще бъдат разположени дарителници, като молбата на организаторите е всички желаещи да посетят концерта да пускат в тях минимум по 10 лева на човек. Събраните средства ще бъдат използвани за лечение на 28-годишната Силвия Пенева от Г. Оряховица, която се нуждае от лечение в Турция. Тя е родена преждевременно, вследствие на което получава много увреждания. Претърпяла е 17 операции на двата крака, но без особен успех, в България. Силвия е с диагноза остеоартрит на лява тазобедрена става и двете коленни стави. До момента сумата, която е събрана е 11 644 лв., като са нужни още близо 26 770 лв., които са непосилни за нейното семейство.
В концерта със свои изпълнения ще се включат Руслан Мъйнов, който ще влезе в ролята на водещ, Вокална формация “Оренда” и Вокален състав “Графити” на Аделина Колева, със специалното участие на Симеон Славев от “Гласът на България”, Фолклорен ансамбъл “Сидер войвода” с художествен ръководител Георги Петров, Фолклорна компания “Сидер войвода” с художествен ръководител Иван Иванов, Танцов фолклорен клуб “Балканика” с художествен ръководител Петър Петърчев, Балет “Калина” с художествен ръководител Калина Генова и Балет “Грация” с ръководител Соня Георгиева.
“С този концерт вярваме, че ще се доближим още повече до нужната сума. Благодарим предварително на всеки от вас, който ще дойде на събитието и ще подкрепи благородната кауза, както и на всички , които се съгласиха да участват”, изказаха благодарностите си организаторите на концерта и допълниха, че средства могат да бъдат преведени и по дарителската сметка: BG88FINV91501317723851 на името на Силвия Пенева.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново