Руши се обновеният площад в центъра на Г. Оряховица

Публикувано на чт, 9 Ян. 2020
2112 четения

Обновеният площад в центъра на Г. Оряховица е започнал на някои места да се руши след малко повече от година от приключване на ремонтните дейности, алармираха читатели на “Янтра ДНЕС”. “Стъпалата вече са отлепени и са опасни за качване, защото плочите не са залепени и падат, като стъпваш по тях. Паважът пропада, а паветата се чупят. От пропадането са се образували опасни прагове. При толкова некачествена работа и материали след 5 г. площадът ще изглежда по-зле и от стария”, смята Людмил Егов. Според него сериозен проблем се оказва и липсата на обществена тоалетна както там, така и в другите обновени места за отдих – паркове “Детски кът” и този в кв. “Пролет”.
Градският център беше обновен по проект “Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на площад “Георги Измирлиев” гр. Горна Оряховица”, финансиран по ОП “Региони в растеж”. Общата стойност на проекта е близо 6 млн. лв.
Общината осигури близо 354 000 лв. от бюджета за някои от дейностите по облагородяване на трите обекта, включени в проекта – изграждане на модерен градски център с водни каскади и зони за отдих, ремонт на парк “Детски кът” и кръгово кръстовище до сградата на кметството. Официалното откриване на площада беше в края на октомври 2018 г.
От Община Г. Оряховица заявиха, че са запознати с проблема и са информирали с писмо фирмата изпълнител, тъй като съгласно договора обектът е с 5-годишен гаранционен срок. Оттам са уверили, че при подходящи метеорологични условия ще бъдат извършени необходимите ремонтни дейности на засегнатите участъци. От кметството апелират гражданите да пазят площада, тъй като неведнъж тийнейджъри са изпробвали уменията си, прескачайки стълбите с колело или скейтборд, което води до увреждане на настилката.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново