Румен Павлов заедно с вярващи от Стражица се поклони пред мощите на св. Иван Рилски

Публикувано на чт, 17 Окт. 2019
208 четения

В храм „Рождество Богородично” множество миряни от Стражица се стекоха, за да се поклонят пред нетленните мощи на св. Иван Рилски, почитан като най-великия български светец, небесен покровител на България и застъпник на народа ни пред Бога.
Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий и йеромонах Димитрий отслужиха водосвет и бе даден курбан за здраве на присъстващите миряни.
На поклонението присъстваха кандидатът за кмет на община Стражица Румен Павлов, зам.-кметът инж. Катя Петрова и председателят на Общински съвет Стражица Илиян Маринов.
Частицата от мощите, донесена от Великотърновския митрополит Григорий, се съхранява в катедралния храм „Рождество Богородично” във Велико Търново. Извън Рилския манастир само във Великотърновска и Софийски епархии (Велико Търново и Дупница) има частици от мощите на небесния покровител на българския народ.
Голямото събитие за жителите на Стражица е по повод предстоящия празник Успение на Св. Иван Рилски, който православната църква отбелязва на 19 октомври.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново