Ромски фестивал събира деца от цяла България във Велико Търново

Публикувано на пт, 26 май 2023
437 четения

Детският ромски фестивал “Отворено сърце” ще се проведе в парк “Марно поле” във В. Търново на 9 и 10 юни и ще събере деца и младежи от цяла България. Събитието се организира от Центъра за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” за 18-и пореден път, а тази година се навършват две десетилетия от първото му издание.
“Очакваме във Фестивала да вземат участие ученици от цялата страна, включени в часовете по “Фолклор на етносите – Ромски фолклор” и в други занимания по интереси, насочени към образователна интеграция през учебната 2022/2023 г. Целта на проявата е да даде на децата от различните етноси възможност за изява и да стимулира у тях траен интерес към учебния процес като цяло. Основната му идея е да покаже, че фолклорът на всеки един етнос носи своето културно богатство и то е незаменимо за съществуването и общуването ни като една единна нация”, посочват от “Амалипе”.
Фестивалът е насочен към съхраняване, развиване и популяризиране на ромската култура и фолклор, както и представяне на В. Търново като туристическа дестинация.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново