Рекордните 80 хиляди тона захар произведоха в Горна Оряховица

Публикувано на пн, 4 Дек. 2023
413 четения

 2023-та година ще бъде запомнена като добра година за българската захар, съобщават от “Захарни заводи” АД Горна Оряховица.

В единствения производител на захар у нас са произведени са 80 хил.тона бяла кристална захар. Такова количество се произвежда за първи път от 2019-та година насам.

„Горди сме, че успяхме да реализираме 3 последователни кампании по рафиниране на захар в рамките на 11 месеца и по този начин да предоставим на потребителите захар, произведена в България”, споделя Валентина Ралева, Изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

За процеса по рафиниране са ангажирани 151 души, като основният екип състои от 6 технолога, 8 манипуланта и 8 захаровара. Благодарение на техния опит, както и на автоматизирания процес,  произведената бяла кристална захар Сладея отговаря изцяло на световно изискванията за качество на захарта. Тя е с ниско съдържание на сулфити, което я прави предпочитана при използване за ферментация.

Сладея е и най-купуваната захар в страната за периода януари-юни 2023 по данни от потребителски панел на международната компания GfK. Марката е с 35% пазарен дял в обем.

„Благодарим на търговските ни партньори за съвместната работа през изминалата година, както и на крайните ни клиенти, които ежедневно подкрепят българския бизнес, избирайки Сладея“, заяви търговският директор на Дивизия Захар Ивайло Мочуков.

Захарни заводи е основана през 1912 г и вече 110 години произвежда захар в България.

Повече за компанията и новините за производството на захар научете в сайта на “Захарни заводи” АД. 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново