Разделното събиране и рециклиране на отпадъци обсъждаха в Свищов

Публикувано на пт, 17 мар. 2023
126 четения

Кметът на Свищов Генчо Генчев проведе среща с директорите на социалните и образователни институции в крайдунавския град във връзка с целите на Общината да мотивира гражданите и учрежденията да бъдат пряко ангажирани с темата за разделно събиране и рециклиране на отпадъци. На срещата присъстваха още управителят на “Центъра за управление на отпадъците” Димчо Шопов, администраторът на екоплатформата “Чист град” Цветелин Борисов и служители на Община Свищов.
Основна тема на срещата беше участието на Община Свищов в конкурс за титлата Еко отговорна община на България. Съревнованието под надслов Община #БезОтпадъци е част от националната кампания на сдружение BG Бъди активен – “Искам да съм полезен – Рециклирай ме!” и стартира през месец март. Община Свищов ще участва още в първото събитие на кампанията, което ще се проведе по повод Световния ден на рециклирането – 18 март, и ще обедини институции и граждани в масова акция за събиране на пластмасови бутилки в 11-те “Шишеяда”, които са разположени на територията на града.
Следващата цел на Община Свищов е младите хора да станат партньори на проекта “Чист град”. С провеждане на анкети сред населението, в периода 03.04 – 30.04.2023 г., учениците от всички свищовски училища ще помогнат за проучване на нагласите и събиране на полезна информация, която ще бъде използвана за подобряване на екологосъобразната политика на Общината. След като резултатите от анкетните карти бъдат събрани и обобщени, информацията от тях ще бъде използвана за подобряване ролята на Общината относно оптимално оползотворяване на отпадъците.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново