Психично болен затрупа с боклуци улица в Самоводене

Публикувано на ср, 11 Юли 2018
998 четения

Психично болен мъж затрупа с боклуци ул. „Любен Каравелов“ в търновското село Самоводене, алармираха местните жители. Камарата с непотребни вещи пред една от къщите тормози хората повече от десет дни, а миризмата и плъзналите бълхи създават опасност от разпространяването на зарази. Подават сигнал в кметството и в РЗИ, но от инспекцията им отговорили, че не могат да напръскат тревните площи.

Камарата с боклуци е на Димитър Г., който е родом от Самоводене, но преди години продал къщата си и се изселил на друго място. След като продал имота си и там, решил да се върне в Самоводене. Мъжът няма близки и роднини, при които да се подслони и обикаля по улиците на селото. Самонастанил се е в една от къщите на ул. “Любен Каравелов“, но собствениците й веднага сигнализирали на телефон 112 и на кмета, който веднага предприел мерки срещу неканения гост.

„Изгонихме го от къщата, в която се беше самонастанил. След това за отмъщение започна да събира всичко, което намери в контейнерите и го хвърляше на улицата. Говорих с него да почисти, макар че бях убеден, че няма да го направи. За това веднага след като спряха дъждовете почистихме улицата и напръскахме срещу кърлежи и бълхи“, обясни кметът на Самоводене Николай Милаковски. Той признава, че често проблемът при хората с психично заболяване е много сериозен и въпросният Димитър не е единственият болен в селото. Налагало се е да помага за хоспитализирането на някои от болните, тъй като след изписването им от лечебните заведения, никой не се грижи за тях и не следи дали си пият лекарствата. За това след като се влошат се налага да бъдат настанени отново в психиатрия. В момента Димитър е бездомник и скита по улиците на селото, хранейки се с подаяния от местните хора.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново