Професионалната гимназия “Цанко Церковски” от Павликени спечели конкурс на Фондация “Кроношпан”

Публикувано на пт, 11 февр. 2022
70 четения

Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски” от град Павликени спечели конкурса “skill.ED” на Фондация “Кроношпан”.
В края на миналата година от фондацията отправиха предизвикателство към авангардното мислене на учениците от професионалните училища в страната с поканата да се включат в международния конкурс за проекти “skill.ED”, Издание 2021, чието мото беше “За Вашата общност, за Вашата страна, за целия свят”.
Проектът на учебното заведение “Ключът към успеха” беше класиран на първо място в съревнованието измежду осем предложения от цялата страна и общо двадесет и едно от България, Румъния и Русия, което прави успехът на учениците и преподавателите от Павликени още по-респектиращ.
Наградата от конкурса за Професионалната гимназия от Павликени е на стойност 40 000 евро.
Възпитаниците на гимназията от специалността “Машини и системи с цифрово програмно управление” (ЦПУ) кандидатстваха с идея, свързана със създаването на модерен център за практически обучения. Ключов детайл от проекта е закупуване на хоризонтален център, струг с цифрово програмно управление – ЦПУ.
Основите на обучителния център за технологии в креативните индустрии са поставени в професионалната гимназия преди две години.
С новата придобивка, която ще бъде получена благодарение на успешно защитения проект пред Фондация “Кроношпан”, в професионалната гимназия “Цанко Церковски” ще могат още по-пълноценно и качествено да подготвят професионалисти, които да получават адекватна реализация на пазара на труда.
Възпитаниците на училището, което има над стогодишна история, са общо 306 на възраст от 14 до 19 години. Те се подготвят в областта на машиностроенето, туризма, полиграфията и селското стопанство. В гимназията се провеждат и обучителни курсове за различни търсени специалности на пазара на труда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново