Продължава кампанията за средства за детските отделения във В. Търново и Ловеч

Публикувано на ср, 22 Ное. 2023
138 четения

Само за два месеца и половина дарителската кампания “Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!” се превърна в огромен успех – събрани са над 34 000 лева. През последната седмица на кампанията даренията се увеличаваха и благодарение на високия интерес само в последните дни бяха събрани над 12 000 лв. Ето защо организаторите решиха да удължат срока на кампанията до 26 ноември. Най-голямото газоразпределително дружество в България – “Овергаз”, е поело ангажимент да удвои събраната сума.
По-рано тази година фондация “За Доброто” започна преобразяването на детските отделения в болниците в Ловеч и Велико Търново. Основната цел е да се обнови изцяло интериорът, за да бъде приятно и уютно на малките пациенти и техните придружители.
12 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши в отделението в МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч ще оживеят с приказни герои, нови болнични легла, мебели и оборудване. В МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” започна промяната на 13 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши. Пациентите на отделението са средно 2000 на година. Стаите ще светнат с рисунки и цветове, които забавляват и успокояват. Ще бъдат добавени комфортни мебели и оборудване за децата и придружаващите ги родители. Ще бъде преобразено и единственото болнично училище, запазено в България. Така децата няма да прекъсват образованието си, докато боледуват. Ще бъдат подновени лекарските кабинети и манипулационните. Ще бъде осигурено допълнително модерно медицинско оборудване.
Ако горещата тема за детското здравеопазване не ви е безразлична, може да участвате в кампанията до 26 ноември включително и да дадете своя принос към превръщането на една мечта в реалност. Коледа наближава, а с нея идват и чудесата, за чието сбъдване всеки може да помогне. Платформата за дарения е на https://platformata.bg/…/2138…/details/campaign.html

loading...
Пътни строежи - Велико Търново