При разумни мерки срещу Covid-19 ще се проведе Миндя рок фест

Публикувано на ср, 25 авг. 2021
329 четения

При разумни мерки за сигурност срещу Covid-19 ще се състои тазгодишното 13-о издание на Миндя рок фест, съобщиха организаторите на събитието. Общо 9 групи ще участват в най-големия безплатен фестивал за рок и блус в страната, който ще се проведе на 27 и 28 август.
“Миналата година фестивалът се състоя онлайн само с 4 групи, но тази година се връщаме на площада да се видим с хората, но при стриктно спазване на противоепидемичните мерки”, заяви проф. Евгений Дайнов, съорганизатор на феста. Той уточни, че като сериозен нов партньор тази година се включва Нов български университет, чиято нова програма “НБУ блус и рок”, е представена от три групи – “Бобо, Тошо и Табаков”, The Cool School и FROYD. За съжаление последната банда няма да се включи, тъй като са поставени под карантина. Но на сцената в Миндя ще свирят двама професори от университета – проф. Борис Сергинов и проф. Евгений Дайнов.
На 27 август – петък, на сцената ще излязат музикантите от “Rock’n’Roll Train”, “The Drivers”, сръбската група “COTTON PICKERS”, която за поредна година участва на фестивала, и “Blues Traffic”. На следващия ден любителите на рока ще могат да се насладят на изпълненията на групите “Летците”, “The Cool School”, “Магистри”, “Бобо, Тошо и Nikolai Tabakov” и Васко Кръпката с “Подуене Блус Бенд”, който по традиция закрива феста в съботната вечер.
По време на събитието ще има работилница за лампи с Николай Табаков, както и изложба на пластики и картини от дърво, каза Станимир Габровски, председател на Фондация “Миндя рок фест”. Изложбата е с негови творби, които ще бъдат експонирани в читалището, намиращо се зад сцената. Също така в селото са обособени зони за палатки и каравани.
Община Велико Търново ще предостави дезинфектанти и предпазни средства. “Хората, които идват на фестивала в Миндя, са прогресивни и разумни и ще се отнесат отговорно към мерките, които въвеждаме”, каза още проф. Дайнов.
Очаква се в двете вечери на площада в Миндя да бъде разкрит и ваксинационен пункт. Организаторите уточниха, че самите те са ваксинирани, както и по-голямата част от участниците.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново