През пролетта правят повдигнати пешеходни пътеки в Самоводене

Публикувано на вт, 31 ян. 2023
487 четения

Ремонти на пътните настилки, тротоарите и банкетите, сигнализиране с пътни знаци и пътна маркировка, монтиране на ограничителни системи са част от мерките, свързани с подобряване на пътната безопасност в областта. Темата беше обсъдена на заседание на комисията по безопасност на движението по пътищата в Областна администрация В. Търново. На срещата, водена от областният управител инж. Георги Гугучков присъстваха експерти от общините, представители на ресорните институции и др.
В община Г. Оряховица планират по две нови пешеходни пътеки в с. Първомайци и в гр. Долна Оряховица, както и една повдигната в с. Янтра. Във всички населени места автобусните спирки се нуждаят от подмяна, но ремонт ще има на най-амортизираните и то след като стане ясен бюджета на Общината. Предвиден е основен ремонт на 6 участъка от общински пътища и 8 улици в град Г. Оряховица. Предвижда се и изграждане на обходен път, свръзващ индустриалните зони на града със Златарица и Елена с бъдещата АМ „Хемус“. Ще бъдат закупени и два броя електробуса, които да обслужват обществения транспорт до селата Стрелец и Паисий.
В община Лясковец ще има основен ремонт на 0,230 км от ул. „Иван Вазов“, реконструкция на участък от общинския път Честово – Лясковец, както и машинно профилиране на банкети в участъка „Козаревец – Честово“. Предвижда се направата на 6 пешеходни пътеки и осветяването им като три от тях ще се намират на ул. „Трети март“, а останалите – на ул. „Васил Левски“.
В община Павликени е планирано цялостно преасфалтиране на 5 км от пътя Павликени – Дъскот – Паскалевец, както и на 2,5 км от пътя Сухиндол – Павликени – Димча, а също и на участък от ул. „Г. Кирков“ в общинския център. Ремонти ще претърпят и улиците „Съединение“, „Цар Иван Асен Втори“, „Тошо Кътев“ и „Хаджи Димитър“, както и три улици в гр. Бяла Черква. Ще бъде положена и пътна маркировка.
В община Полски Тръмбеш ще бъде ремонтиран 1,6 км. участък от общинския път с. Полски Сеновец – Стефан Стамболово, три улици в града и една в Страхилово. В 15-те населени места ще се извършат текущи ремонти на уличните и тротоарните настилки, както и подмяна на 76 броя стари пътни знаци. Съществуващата маркировка ще бъда опреснена.
В община Свищов е планиран основен ремонт на улици в населените места, частичен на тротоарите и подмяна на 20 пътни знаци в общинския център. В община Елена конкретните дейности ще станат ясни след обсъждане на Инвестиционната програма, което предстои.
В община Златарица планират рехабилитация на участъка Росно – Калайджии – Средно село – Дълги припек /участък Горна Хаджийска – Средно село, етап 1 и етап 2 до с. Калайджии, както и текущ ремонт на улици в общинския център и селата Росно, Дедина, Равново, Калайджии, Дединци, Чешма, Сливовица, Резач, Разсоха, Родина, Горско Ново село, Средно село, Долно Шивачево и Дълги припек. Ще се направи и текущ ремонт на няколко общински пътища. Планира се и поставянето на 82 бр. пътни знаци.
В община Стражица ще бъде извършен ремонт на ул. „Сидер войвода“ , а в с. Кесарево – на ул. „В. Левски“. В Камен ще има рехабилитация по ул. „Васил Априлов“, ще бъде ремонтиран и пътят Нова Върбовка – Камен. Планира се поставянето на 25 пътни знака, както и опресняване на 17,5 км пътна маркировка. На ул. „Крайбрежна“ в общинския център ще бъде изградена велоалея с дължина почти 1 км.
В община Сухиндол е планиран цялостен ремонт на ул. „Марко Вачков“, ул. „Опълченска“ и ул. „Винолей“, както и част от ул. „Х. Димитър“, „Г. С. Раковски“ и ул. „Оборище“. На ул. „Росица“ и „Лозя“ в общинския център ще бъдат изградени по една пешеходна пътека.
В община В. Търново ще бъде извършен текущ ремонт на пътни настилки от уличната мрежа на града и населените места. Планирани са ремонти на тротоарите на ул. „Козлодуй“, ул. „Ал. Бурмов“, както и монтирането на 300 пътни знаци. На общинския път В. Търново – Беляковец ще бъде монтирана нова ограничителна система. Предстои ремонт на шест подлеза, възстановяване на хоризонталната и вертикална сигнализация в общинския център, обезопасяване и изграждане на общо 30 броя пешеходни пътеки. Два броя изкуствени неравности ще бъдат направени в с. Шереметя, а във В. Търново ще се работи по изграждане на кръговото кръстовище между ул. „Беляковско шосе“, бул. „България“, ул. „Полтава“ и т.н. Освен това по време на комисията по настояване на областния управител бе поет ангажимент до края на месец май в Самоводене да станат бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки, съгласно изработения от Общината проект, който е одобрен от Областно пътно управление и Пътна полиция.
Областният управител инж. Георги Гугучков апелира за по-строг контрол относно безопасността на движението. Той призова институциите да санкционират неправилно паркираните МПС в населените места и особено нарушителите, които масово спират по пешеходните пътеки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново