Премиера на “Тримата братя и златната ябълка” в Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на вт, 15 мар. 2016
239 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 19 март от 11 часа в читалище “Искра” във В. Търново, за първи път ще гостува спектакъл на ДКТ “Васил Друмев” – Шумен. Заглавието е вдъхновено от народната приказка “Тримата братя и златната ябълка”. Драматизацията на текста е на Мирослав Стоилов, а режисурата на Даниела Христова. Сценографията и куклите са дело на художничката Христина Стоилова, а музиката на Владимир Джамбазов.
Актьорите Цветана Стоянова, Добрина Добрева и Валери Зарков, познати на публиката от редица спектакли на шуменския театър, ще се превъплътят в ролите на приказните герои – тримата братя Страхил, Боил и Матей, ламята, девойката Ния, змея Суховей, ябълковото дърво Златна и плашилото Петко.
“Приказката “Тримата братя и златната ябълка” ни отвежда в свят, в който всичко е възможно. Показва ни как трябва да преборим страховете си в името на любовта, а не заради богатството. Елате заедно с нас, за да видите изпитанията, през които минава Матей, за да спаси своята любима…” споделя режисьорът.
Проектът за съботните спектакли на театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепа на Община В. Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново