Представители на ВТУ проведоха занимания с деца от училище “Родолюбие” във Валенсия

Публикувано на ср, 8 Ное. 2023
271 четения

Преподаватели, докторант и студенти от Педагогическия факултет на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” и ученици и учители от училище “Родолюбие” в испанския град Валенсия четоха заедно на български език.
Проф. дн Мариана Мандева и нейните студенти от специалността “Начална училищна педагогика и чужд език” изненадаха децата с интересна презентация за България, а учениците слушаха българска народна приказка, отговаряха на въпроси и четоха гатанки.
Проф. д-р Димитринка Цонкова проведе с децата подвижни игри, тематично свързани с българския език, а докторант Румяна Раева награди активните ученици. Като подарък училището получи грамота и книга с текстове на Елин Пелин, разказа проф. Мандева.
Учебното заведение във Валенсия е създадено през март 2010 г. като образователен проект на асоциация “Бялата лястовица”. В училище “Родолюбие” учениците изучават български език и литература, история и география на България, като имат възможност да посещават кръжочни дейности по театър, музика, народни танци. Те участват и в извънкласни форми на обучение и “овладяване на знания в опазването на българската духовност”.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново