Пожарникари извозиха болно бебе от Въглевци

Публикувано на пн, 27 окт. 2014
373 четения

Вчера по обяд с пожарна кола извозиха болно 11-месечно бебе от Въглевци, което бе докарано в спешното отделение на великотърновската болница, съобщи Красимир Кръстев, началник на областната пожарна служба. Кметът на селото Илия Радев обясни, че пътят не е бил разчистен от снега, затова е използван пожарен автомобил. При нас имаме 70 см сняг и едва следобед започна разчистване. Други подобни инциденти за последните два дни не са се случили. Вчера след прегледа на бебето в болницата, то е било върнато обратно във Въглевци също с пожарния автомобил.
В събота и неделя имахме доста работа, разказа дежурният Радослав Илиев от спешния център във Велико Търново. Медиците са спасили 30-дневно момиченце от Майско, което е било с болки в стомаха и висока температура. Колегите от филиала в Елена ни извикаха да вземем бебето, но на пътя към Златарица беше паднало голямо дърво, каза Илиев. Медиците, заедно с други шофьори на коли отместили дървото и освободили пътя. Бебето сега е настанено в детското отделение на болницата каза дежурният.
Вчера линейка от В. Търново докара и 11-годишно дете, ранено от срутен покрив.
Спешните екипи са транспортирали доста хора с инсулти, затруднено дишане и задушаване. Част от тях са били от Павликени. Особено драматично е било извозването на възрастна жена от ул. “Панорамна”, кв. “Варуша” във В. Търново, където не е могла да стигне линейка. Спряхме далече от адреса и отидохме пеша. Пренесохме пациентката на ръце до линейката и я спасихме, разказаха медиците.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново