Поздрав за 24 май на Йордан Цонев, кмет на община Стражица

Публикувано на ср, 24 май 2023
31 четения

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,
ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СТРАЖИЦА,

Най-сърдечно Ви поздравявам с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май!
24 май е денят, в който славим българското слово и отдаваме почит, преклонение и уважение пред представителите на българската култура, наука, образование и изкуство, които неуморно и с любов продължават и днес да засяват семена на мъдрост и дух в браздите на времето.

Денят на светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност.

Днес празнуваме своето извисяване на народ, вградил своята духовност в темелите на Европа. На древна държава, пазител на безценен дар – силата на словото и писмената. Денят на светите братя не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация.

Нека да е честит празникът на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата на съхранението на българската ни идентичност. Да бъде свято името и делото на солунските просветители св. св. Кирил и Методий и на техните последователи!

Честит празник!

Йордан Цонев, кмет на община Стражица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново