Поздрав от Румен Павлов, кмет на Община Стражица и Илиян Маринов, председател на ОбС Стражица

Публикувано на нд, 24 май 2020
238 четения

Скъпи жители на община Стражица,

Днес празнуваме най-светлия от нашите празници 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Той носи особен ореол. Неслучайно в нашето съзнание е заел мястото на най-истинския и най-български празник. Затова всяка година го отбелязваме с много вълнение, вяра и от сърце.
С уважение и признателност поздравяваме по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители, просветни и културни дейци! Пожелаваме им все така с любов и внимание да продължат мисията си да се грижат и образоват нашите деца, бъдещето на България!
Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желаем Ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването Ви!
Днес ние, потомците на св. св. Кирил и Методий и техните последователи, можем да се гордеем, че сме внесли своя достоен дял за градежа на европейската цивилизация и за развитието на езиковото и културното многообразие на Обединена Европа.
Пожелаваме Ви вдъхновени мигове на съзидание и занапред с отправен взор към нови хоризонти и светли бъднини!
Честит празник!

Румен Павлов,
кмет на
Община Стражица

Илиян Маринов,
председател
на ОбС Стражица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново