Посланикът на Република Ирландия посети В. Търново

Публикувано на пн, 6 юни 2022
257 четения

Посланикът на Република Ирландия – н.пр. Мартина Фийни, осъществи планирана визита в края на миналата седмица във В. Търново. Визитата бе във връзка с работни ангажименти, както и желанието на посланик Фийни да се запознае с представителите на ирландския бизнес в страната ни.
Посланик Фийни се срещна с българските мениджъри на CluneTech – най-големият ирландски работодател в страната ни. Ирландската финансово-технологична група от осем бизнеса има представителство в България вече над 21 г., а офисът на компанията във В. Търново е вторият най-голям в страната ни след този във Варна. Вече десет години дава работа на над 150 души в сферата на финансите, обслужването на клиенти и софтуерното разработване.
На срещата с посланика мениджъри от различните дивизии на групата разказаха за новостите в технологичната група, сред които и инвестиция от 70 млн. долара, която наскоро TransferMate, един от най-бързо развиващите се бизнеси на CluneTech, получи.
„Много се радвам, че се срещнах с такъв страхотен екип в Търново. С удоволствие очаквам срещата ни във Варна“, не скри възхищението си посланик Мартина Фийни.
„За нас е чест да посрещнем посланикът на Република Ирландия в града и офиса ни, да разкажем за начина на работа и предизвикателствата, с които бизнесът се среща. Посланик Фийни показва готовност да окаже подкрепа в посока по-ефективно взаимодействие между бизнеса и властта“, заяви Цветанка Иванова, HR и офис мениджър в компанията.
Това е първа официална визита на н.пр. Мартина Фийни в града. У нас тя пристига през октомври 2020 г., а пандемията дълго време я възпрепятства да се среща с хора и да организира традиционни за ирландското посолство събития. В допълнение към срещата с ирландския бизнес, посланик Фийни откри седемнайсетия детски ромски фестивал „Отворено сърце“ и участва в кръгла маса „Ромската култура в образованието“. Част от визитата ѝ включваше и срещи със заместник-кмета по финансите Снежана Данева-Иванова и професор Людмила Костова от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново