Популярните продуценти и водещи Иван и Андрей гостуваха във Велико Търново

Публикувано на сб, 3 Дек. 2022
3777 четения

Популярните телевизионни продуценти и водещи Иван и Андрей гостуваха в старата столица, където представиха новия Алманах. Пред книжарница Booktrading в Mall Велико Търново те се срещнаха със своите почитатели, отделиха време да си поговорят и да се снимат с всеки, а повечето хора си тръгнаха с книги и благотворителни календари, подписани от двамата техни любимци.

„За нас е истинска чест да гостуваме във вашия град. Не очаквахме да дойдат толкова много хора, затова ви благодарим. Радваме се, че оценявате това, което правим“, приветстваха присъстващите Иван и Андрей. Те подчертаха, че новият Алманах е създаден, за да покаже на читателите природните богатства на България, които са в изобилие навсякъде около нас.

„Вярваме, че има две много важни неща в страната, които някак си не забелязваме – едното са хората, на които обръщаме внимание през телевизионните си проекти, другото са природните богатства, на които обръщаме внимание сега, в четвъртото издание на книгата“, каза Иван. Андрей насочи вниманието и към третия Алманах, подчертавайки, че той е много ценен по отношение на всички млади поколения. „Времето минава и се забравя и малко по малко късаме връзката тук, на тези 111 хил. кв. км., с всички земи, които са били населени с българи на запад, на юг, на север от нас, но които заради дипломатическата глупост на управляващите ни по един или друг начин сме загубили. Ние не трябва да забравяме историята си, защото навсякъде, където е имало българи, са останали някакви традиции и връзки, и затова трябва да пазим паметта си“, каза Андрей.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново