Подновиха дарителската кампания за малката Ани от Велико Търново

Публикувано на пн, 5 Дек. 2022
1491 четения

Отново стартира дарителската кампания за набирането на средства за рехабилитация на Ани Паздеркова от В. Търново, която страда от детска церебрална парализа. Това съобщи в социалната мрежа нейният баща Панайот Паздерков. “Измина една година, откакто с Ани посещаваме рехабилитационен център Рибем в Истанбул. През тази година тя постигна голям прогрес в нейното развитие. За първи път рехабилитаторите я изправиха на крака. Ани вече успява да се задържи права за около 15 секунди с опора на стената без чужда помощ. Сядането ѝ стана по-стабилно и започна да използва ръцете си както за опора, така и в ежедневието си”, разказва нейният баща. Допълва, че тази година е извършена и отпускаща операция, която повлиява положително на развитието на детето. За рехабилитацията на Ани родителите ѝ купуват специализирана количка, шини, вертикализатор, имобилайзери и други нужни за тази цел пособия. С Ани работят също ортопед, невролог, офталмотолог и физио- и ерготерапевти.
“В рехабилитационен център Рибем срещнахме екип от млади и отдадени на работата си професионалисти, при които Ани ходи с голямо удоволствие”, допълва семейството. Всеки курс е на стойност около 5000 лв., а общата стойност на курсовете за година е почти 60 000 лв., което е непосилно за родителите на Ани. За това и подновяват дарителската кампания. “Обръщаме се към вас с молба да ни подкрепите отново в борбата на нашето дете за едно по-щастливо детство. Преди 3 г., когато стартирахме кампанията, великотърновци показаха, че са изключително щедри. Събра се огромна сума, с която Ани успя в рамките на една година да посещава истанбулския център за рехабилитации, където напредна изключително много”, допълват родителите на Ани.
Всеки, който иска да ги подкрепи и да помогне на Ани, може да го направи чрез дарение на разкритата дарителска сметка: IBAN: BG02UBBS80021067319740 при Банка ОББ, титуляр Анна Панайотова Паздеркова. Дарения могат да се правят и на PayPal.me/ANNAPAZDERKOVA.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново