По Коледа пиян клошар разиграва медици

Публикувано на чт, 27 Дек. 2012
251 четения

По Коледа пиян клошар разиграва медици в Г. Оряховица. 58-годишният Симеон Александров е бездомник, не работи, но намира пари да си купува алкохол и често се напива. После пада пиян по улиците и състрадателни хора се обаждат за медицинска помощ, разказаха медици.
Проблемът е, че Симеон винаги е пиян, а при нас няма отрезвител, обясни Анелия Йорданова, фелдшер в спешна помощ. Тя разказа, че в Г. Оряховица работи приют за бездомници, но той осигурява топла храна и легло за един ден. След това бездомниците отново се връщат на улицата. Според Йорданова с тези клошари трябва да се занимават социалните служби, а не спешна помощ.
Фелдшерката разказа още, че преди години Симеон се е хвърлял пред леките коли нарочно, за да изнудва шофьорите да му дават пари. Така изкарвал по някой лев, пак се напивал и пристигал често в спешна помощ.
Ние не сме социално заведение, подчерта Йорданова. Докато разкарваме линейката за пияния бездомник, друг пациент наистина се нуждае от нашата помощ, коментира още фелдшерката.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново