Площадката беше открита през 2006 г., още тогава институциите се разминаха

Публикувано на пн, 3 юни 2013
602 четения

Площадката струваше 46 500 лв. и беше изградена по програма на УЕФА.

Злощастната и неподдържана площадка с изкуствен терен бе открита през 2006 г. по програмата на УЕФА “Хеттрик”. По случай 50-годишния си юбилей европейската футболна централа отпусна средства за изграждане на 40 спортни терена в България.
Община Велико Търново кандидатства по проекта, чиято обща стойност бе 46 500 лв. От тях 31 500 бяха отпуснати от УЕФА, останалите 15 000 добави общината.
“Спряхме се на СОУ “Вела Благоева”, тъй като отговаря най-добре на изискванията на програмата “Хеттрик”, според която площадката трябва да бъде разположена в училище, в жилищен квартал и около нея да има достатъчно свободно пространство”, заяви тогавашният зам.-кмет по спорта Йордан Грозданов.
Теренът бе със застроена площ 308 кв.м, дълъг 22 и широк 14 метра. Като дарители бяха записани УЕФА, Българският футболен съюз и Община В. Търново.
Институциите обаче се разминаха в буквалния смисъл още на откриването на съоръжението.
На 9 август 2006 г. от БФС бяха обявили, че по обяд във Велико Търново за откриването пристига президентът на централата Боби Михайлов. Оказа се, че от Общината и от ЗС на БФС не знаят нищо за визитата. Така тогавашният кмет д-р Румен Рашев изобщо не се появи, Боби Михайлов минал през старата столица и като не намерил никого, заминал за Севлиево, за да открие там площадка по същата програма. Така във В. Търново на откриването се появиха само представителите на медиите…
Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново