Планират изграждане на нови точки за видеонаблюдение във В. Търново

Публикувано на чт, 30 Ное. 2023
1627 четения

Над 250 000 лв. са планирани за изграждане на нови точки за видеонаблюдение, модернизация и абонаментна поддръжка на съществуващите системи на територията на община В. Търново. Средствата са за една година или до тяхното изчерпване. Според техническите спецификации, заложени в обществената поръчка за избора на изпълнител, е заложено изграждане на нови точки с видеонабюдение на няколко места. Това са пътното кръстовище на бул. “България” до бензиностанция “Петрол”, новата пътна връзка към кв. “Бузлуджа” на ул. “Иларион Драгостинов”, детските площадки в парк “Борова гора” в кв. “Картала” и кв. “Зона В” на ул. “Венета Ботева”. Системи за видеонаблюдение ще има и на детските площадки в парк “Света гора” и “Колю Фичето”, както и в село Присово.
Планира се също надграждане на съществуващата система за видеонаблюдение посредством камери за разпознаване на регистрационни номера на няколко локации – В. Търново на пътните изходи на града, в Дебелец, Ресен и Беляковец.
Възложителят планира също интегриране на съществуващите системи с централизираните системи за видеонаблюдение към Община В. Търново и полицията, свързани с жп гарата, детската площадка в парк “Марно поле”, скейтборд площадката на ул. “Илия Янулов”, спортната площадка “Лактима” в кв. “Картала” и сградата на дирекция “Местни данъци и такси” на ул. “Христо Караминков” № 19.
Прогнозната стойност по обявената обществена поръчка е 211 916 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 15 декември, след което ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново